Terug
Hoe kunnen we helpen?

Theater Na De Dam | FET Theater - Over Anne (9+)

Deze activiteit is voorbij

Theater

Het kleinetheaterpact presenteert: Over Anne
(Een voorstelling voor jong en oud, leeftijdsadvies 9+, speelduur 35 minuten)

“Het is voor iemand als ik, een heel eigenaardige gewaarwording om in een dagboek te schrijven. Niet alleen dat ik nog nooit geschreven heb, maar het komt me zo voor dat later noch ik, noch iemand anders in de ontboezemingen van een dertienjarig schoolmeisje belang zal stellen.” – Anne Frank

Dit verhaal begint niet met ‘Er was eens’ en eindigt ook niet met ‘Ze leefden nog lang en gelukkig’. Dit verhaal is geen sprookje, dit verhaal is echt. Dit is het verhaal van Anne Frank. Een verhaal over vooroordelen en discriminatie, over dromen najagen en leven in angst, over er niet mogen zijn en je stem willen laten horen. Omdat verhalen verteld moeten blijven worden, omdat wij kunnen en moeten leren van de geschiedenis.

In deze voorstelling wordt het verhaal van Anne Frank verteld. Met haar woorden, door middel van theater en dans. Het is een verhaal dat raakt en een voorstelling die het publiek niet onberoerd laat. En dat is de bedoeling. Dat we erover praten en nadenken, dat we zien wat ze heeft meegemaakt daar achter die draaiende boekenkast, bijna 80 jaar geleden.

Het kleinetheaterpact staat garant voor elke week een voorstelling in één van de kleine theaters van Nijmegen! Het pact is een samenwerking tussen Thiemeloods, Kunst & Cultuurplein De Verspiegeling en Meneer Otis, mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Nijmegen.

Informatie

Prijs: 7,50
Reserveren: Ja
Datum en tijd:

    Deze activiteit is voorbij

Locatie: De Verspiegeling
Biezenstraat 79-1
6541 ZP
Nijmegen
Website: https://shop.ikbenaanwezig.nl/kiosk/kleinetheaterpact