Terug
Hoe kunnen we helpen?

Rijk van Nijmegen

Interactieve Kaart

Bezoek het Infocentrum WO2 voor de interactieve kaart van het Rijk van Nijmegen. Hier vindt u een greep uit het rijke WO2 aanbod van de regio.

Rijk van Nijmegen

In het Rijk van Nijmegen werken organisaties en gemeenten samen aan het behoud en de toegankelijkheid van WO2 erfgoed. Hierbeneden kunt u verder onderzoeken wat onze regio te bieden heeft.

Liberation Route Europe

De Liberation Route Europe is een uitgebreide herdenkingsroute over de geschiedenis van de bevrijding van Europa.

www.liberationroute.nl 

Luisterstenen

Luisterstenen zijn een initiatief van de Liberation Route Europe. Deze zijn geplaatst op bijzondere historische plekken en vertellen een authentiek verhaal uit de periode van de Tweede Wereldoorlog. In het Rijk van Nijmegen vindt u meerdere luisterstenen op de meest boeiende locaties.

https://liberationroute.nl/the...

Netwerk Oorlogsbronnen

Netwerk Oorlogsbronnen is een initiatief van het onderzoeksinstituut NIOD en maakt Nederlandse bronnen uit de Tweede Wereldoorlog digitaal toegankelijk. Verschillende organisaties binnen het Rijk van Nijmegen werken hieraan mee.

https://www.oorlogsbronnen.nl/ 

Historische Atlas

Met de historische atlas kan oud kaartmateriaal over de hedendaagse kaart van Nijmegen geplaatst worden. De atlas heeft een speciale themakaart over de Tweede Wereldoorlog waarop de verwoesting tijdens de oorlog is te zien. Bekijk hier de kaart. 

Musea

Het Rijk van Nijmegen heeft veel te bieden aan musea over de Tweede Wereldoorlog, dan wel musea die tijdelijke tentoonstellingen organiseren over deze periode. Kijk hierbeneden voor een overzicht.

Monumenten

Het Rijk van Nijmegen heeft tientallen monumenten die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog. Vind hier een compleet overzicht van alle monumenten en beladen erfgoed.

Begraafplaatsen

In het Rijk van Nijmegen rusten meer dan 12.000 geallieerde soldaten op verschillende Erebegraafplaatsen. Kijk hierbeneden voor een overzicht van de verschillende begraafplaatsen.

Wandel- en Fietsroutes

Het Rijk van Nijmegen is een populair wandel- en fietsgebied. Een groot aantal routes passeert verschillende WO2 erfgoedplekken. Het aanbod aan wandel- en fietsroutes vindt u hierbeneden:

Regionale agenda

In het Rijk van Nijmegen worden volop activiteiten, evenementen en herdenkingen georganiseerd die in het teken staan van de Tweede Wereldoorlog. In onze regionale agenda vindt u alle WO2 activiteiten in het Rijk van Nijmegen.