Terug
Hoe kunnen we helpen?

Rijk van Nijmegen

In het Rijk van Nijmegen werken organisaties en gemeenten samen aan het behoud en de toegankelijkheid van WO2 erfgoed. Hierbeneden kunt u verder onderzoeken wat onze regio te bieden heeft.

Interactieve Kaart
Bezoek het Infocentrum WO2 voor de interactieve kaart van het Rijk van Nijmegen. Hier vindt u een greep uit het rijke WO2 aanbod van de regio.

Liberation Route Europe
De Liberation Route Europe is een uitgebreide herdenkingsroute over de geschiedenis van de bevrijding van Europa. www.liberationroute.nl 

Luisterstenen
Luisterstenen zijn een initiatief van de Liberation Route Europe. Deze zijn geplaatst op bijzondere historische plekken en vertellen een authentiek verhaal uit de periode van de Tweede Wereldoorlog. In het Rijk van Nijmegen vindt u meerdere luisterstenen op de meest boeiende locaties. https://liberationroute.nl/the...

Netwerk Oorlogsbronnen
Netwerk Oorlogsbronnen is een initiatief van het onderzoeksinstituut NIOD en maakt Nederlandse bronnen uit de Tweede Wereldoorlog digitaal toegankelijk. Verschillende organisaties binnen het Rijk van Nijmegen werken hieraan mee. https://www.oorlogsbronnen.nl/ 

Historische Atlas
Met de historische atlas kan oud kaartmateriaal over de hedendaagse kaart van Nijmegen geplaatst worden. De atlas heeft een speciale themakaart over de Tweede Wereldoorlog waarop de verwoesting tijdens de oorlog is te zien. Bekijk hier de kaart. 

Musea
Het Rijk van Nijmegen heeft veel te bieden aan musea over de Tweede Wereldoorlog, dan wel musea die tijdelijke tentoonstellingen organiseren over deze periode. Kijk hierbeneden voor een overzicht.

Monumenten
Het Rijk van Nijmegen heeft tientallen monumenten die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog. Vind hier een compleet overzicht van alle monumenten en beladen erfgoed.

Begraafplaatsen
In het Rijk van Nijmegen rusten meer dan 12.000 geallieerde soldaten op verschillende Erebegraafplaatsen. Kijk hierbeneden voor een overzicht van de verschillende begraafplaatsen.

Wandel- en Fietsroutes
Het Rijk van Nijmegen is een populair wandel- en fietsgebied. Een groot aantal routes passeert verschillende WO2 erfgoedplekken. Het aanbod aan wandel- en fietsroutes vindt u hierbeneden:

Regionale agenda
In het Rijk van Nijmegen worden volop activiteiten, evenementen en herdenkingen georganiseerd die in het teken staan van de Tweede Wereldoorlog. In onze regionale agenda vindt u alle WO2 activiteiten in het Rijk van Nijmegen.