Terug
Hoe kunnen we helpen?

In het Infocentrum

Het Infocentrum WO2 Nijmegen is een historisch, toeristisch en educatief informatiepunt. Het geeft de bezoekers aan het Rijk van Nijmegen de beste introductie op de verhalen, historisch erfgoed, evenementen en musea die de regio te bieden heeft als het gaat om de Tweede Wereldoorlog. Begin uw bezoek in onze Experience en beleef wat WO2 precies betekende voor Nijmegen en omgeving. U ziet daarnaast hoe de geschiedenis levend wordt gehouden op diverse historische plekken. Het centrum dient ook als startpunt van historische stadswandelingen, arrangementen en educatieve programma’s.


Belevingswand
Op een grote interactieve wand krijgt u een impressie van wat er in het Rijk van Nijmegen te zien, te doen en te beleven is op het gebied van WO2. Denk hierbij aan historische plekken, monumenten en musea. Leer kort over grote historische gebeurtenissen zoals Operatie Market Garden en het Rijnlandoffensief, laat je inspireren door alles dat de omgeving te bieden heeft en ga er daarna op uit! Wat bezoekt u na het Infocentrum WO2?

Experience
In de experience wordt u meegenomen in de WO2-geschiedenis van het Rijk van Nijmegen door middel van historische beelden. Hier beleeft u hoe oorlog ons allemaal raakt. De experience duurt ongeveer 10 minuten; er zijn 24 zitplaatsen en daarnaast nog 2 rolstoelplaatsen.

Het Mysterie
De strijd om Nijmegen is losgebarsten. De leden van de familie Van Noordenburg zijn elkaar uit het oog verloren. Zoon Jan zit in een schuilkelder en vraagt jouw hulp om zijn familie te zoeken. Stap in het waargebeurde verhaal van de familie Van Noordenburg. In dit mysterie ga je op zoek naar aanwijzingen en leer je over de geschiedenis van Nijmegen en omgeving tijdens Market Garden. Kun jij Jan helpen zijn familie te vinden? Geschikt voor bezoekers vanaf +- 9 jaar.  

Hologramvitrine
Uniek in Nijmegen is onze hologramvitrine. Hierin worden topstukken over de Tweede Wereldoorlog uit verschillende regionale musea en archieven geprojecteerd in 3D. Denk hierbij aan een kinderwagen gebruikt tijdens de evacuatie van de Betuwe en aan een gesmolten wijnglas uit de etalage van de V&D dat herinnert aan het bombardement van 22 februari 1944. Waar nieuwe technologie en geschiedenis elkaar ontmoeten.

Stad onder vuur
Nieuwsgierig naar hoe bekende Nijmeegse plekken er in de jaren ’40 uitzagen? In een collage ziet u hoe al deze plekken in het verleden te maken kregen met de oorlog.

Infopunt
Nieuwsgierig geworden door de belevingswand of de experience? Vind dan meer informatie en complete overzichten van evenementen, musea, monumenten, erfgoedplekken en luisterstenen in ons infopunt. Gebruik het infopunt ook om uw eigen route uit te stippelen om de rijke WO2 geschiedenis van de regio te ontdekken!

Winkel
In onze winkel kunt u terecht voor een zeer uiteenlopend assortiment: van literatuur over de Tweede Wereldoorlog tot bijzondere souvenirs en cadeau-artikelen. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de pagina over onze winkel.

Educatieve ontmoetingsruimte
Het Infocentrum WO2 heeft een educatieve ruimte waarin een opdracht met de groep kan worden voor en/of nabesproken. De prijs voor het gebruik van deze ruimte bedraagt € 50 per uur. In de ruimte is plaats voor maximaal 20 à 25 leerlingen. Bezoekt u het Infocentrum WO2 met een educatief programma? Dan is het gebruik van de educatieve ruimte bij de prijs inbegrepen. Voor meer informatie en reserveren kunt u contact opnemen met de afdeling groepsreserveringen via groepsreserveringen@infocentrumwo2.nl.

Theater- en filmzaal
Brengt u een bezoek aan het Infocentrum WO2 met een groep van 50-150 personen en wenst u een speciaal programma met bijvoorbeeld een inleiding/lezing en/of een (introductie-)film? Neemt u dan contact met ons op via groepsreserveringen@infocentrumwo2.nl.