Terug
Hoe kunnen we helpen?

In het infocentrum

Het Infocentrum WO2 Nijmegen is een historisch, toeristisch en educatief informatiepunt. Het geeft de bezoekers aan het Rijk van Nijmegen de beste introductie op de verhalen, historisch erfgoed, evenementen en musea die de regio te bieden heeft als het gaat om de Tweede Wereldoorlog. Zij beginnen hun bezoek met een levendige ervaring van wat WO2 betekende voor Nijmegen en omgeving. De bezoekers maken in het Infocentrum WO2 mee hoe de geschiedenis levend wordt gehouden op diverse historische plekken. Het centrum dient ook als startpunt van historische stadswandelingen, arrangementen en educatieve programma’s.

Belevingswand

Op een grote interactieve wand krijgt u een impressie van wat er in het Rijk van Nijmegen te zien, te doen en te beleven is op het gebied van WO2. Denk hierbij aan luisterstenen, monumenten, musea, etc. Leer kort iets over grote historische gebeurtenissen en verken de regio!

Experience

In de experience wordt u meegenomen in de WO2-geschiedenis van het Rijk van Nijmegen door middel van historische beelden. Hier beleeft u hoe oorlog ons allemaal raakt. De experience duurt ongeveer 10 minuten; er zijn 24 zitplaatsen en daarnaast nog 2 rolstoelplaatsen.

Stad onder vuur

Nieuwsgierig naar hoe bekende Nijmeegse plekken er in de jaren ’40 uitzagen? In een collage ziet u hoe al deze plekken in het verleden te maken kregen met de oorlog.

Informatiezuil

Nieuwsgierig geworden door de belevingswand of de experience? Vind dan meer informatie en complete overzichten van evenementen, musea, monumenten, erfgoedplekken en luisterstenen in ons infopunt. Gebruik de informatiezuil ook om uw eigen route uit te stippelen om de rijke WO2 geschiedenis van de regio te ontdekken!

Winkel

In onze winkel kunt u terecht voor een zeer uiteenlopend assortiment: van literatuur over de Tweede Wereldoorlog tot bijzondere souvenirs en cadeau-artikelen. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de pagina over onze winkel.

Educatieve ontmoetingsruimte

Het Infocentrum WO2 heeft een educatieve ruimte waarin een opdracht met de groep kan worden voor en/of nabesproken. De prijs voor het gebruik van deze ruimte bedraagt € 50 per uur. In de ruimte is plaats voor maximaal 20 à 25 leerlingen. Bezoekt u het Infocentrum WO2 met een educatief programma? Dan is het gebruik van de educatieve ruimte bij de prijs inbegrepen. Voor meer informatie en reserveren kunt u contact opnemen met de afdeling groepsreserveringen via [email protected].

Theater- en filmzaal

Brengt u een bezoek aan het Infocentrum WO2 met een groep van 50-150 personen en wenst u een speciaal programma met bijvoorbeeld een inleiding/lezing en/of een (introductie-)film? Neemt u dan contact met ons op via [email protected].