Terug
Hoe kunnen we helpen?

Voortgezet onderwijs

Het Infocentrum WO2 Nijmegen geeft een korte en boeiende introductie op de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Nijmegen en de regio. Voor scholen in het voortgezet onderwijs (onderbouw en bovenbouw) is het daarom een uitstekende locatie om een lesblok, lessenserie of een project over de Tweede Wereldoorlog te verrijken. Het Infocentrum WO2 heeft o.a. een interactieve regionale kaart, een korte film/experience over de geschiedenis van Nijmegen tijdens de oorlog én een aparte ruimte waarin mogelijke opdrachten met de groep kunnen worden voor en/of nabesproken. Het centrum is zeer geschikt om als startpunt in te zetten voor een historische stadswandeling met de groep. Leerlingen van de bovenbouw kunnen in het Infocentrum WO2 uitstekend terecht voor zelfstandig onderzoek ten behoeve van (profiel-) werkstukken.

Het Infocentrum WO2 bespreken voor uw klas of geïnteresseerd in het combineren van een bezoek aan het centrum met een educatief programma? Neem dan contact met ons op via groepsreserveringen@infocentrumwo2.nl of vul onderstaand contactformulier in.

Gebruik educatieve ruimte

Het Infocentrum WO2 heeft een educatieve ruimte waarin een opdracht met de groep kan worden voor en/of nabesproken. De prijs voor het gebruik van deze ruimte bedraagt € 50 per dagdeel (9.00-13.00 uur of 13.00-17.00 uur). In de ruimte is plaats voor maximaal 20 à 25 leerlingen. 

NB: Bezoekt u het Infocentrum WO2 met een educatief programma? Dan is het gebruik van de educatieve ruimte bij de prijs inbegrepen.

1
Ontdek het Nijmegen van 1944/1945

Ontdek het Nijmegen van 1944/1945

Hoe leer je het beste? Door te ervaren! Het programma ‘Ontdek het Nijmegen van 1944/1945’ (duur: 2 uur) geeft schoolgroepen een introductie op wat er precies in Nijmegen is gebeurd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Door te ervaren en beleven, leren leerlingen meer over hun eigen omgeving: zowel binne...

€ 5,00 p.p.* (Min. 10 en max. 30 leerlingen per educatief programma)