Terug
Hoe kunnen we helpen?

Het Infocentrum WO2 Nijmegen fungeert als spilpunt in het herinneringstoerisme in het Rijk van Nijmegen. Het centrum biedt een introductie op wat er zich in Nijmegen en omgeving afspeelde tijdens de Tweede Wereldoorlog en verwijst door naar andere gerelateerde organisaties, musea, monumenten, erfgoed en luisterstenen. 

Een bezoek aan het Infocentrum WO2 Nijmegen is voor scholen een uitstekende aanvulling op geschiedenislessen en een manier om leerlingen en studenten de regionale geschiedenis van Nijmegen te laten ontdekken en beleven. Dit kan aan de hand van een interactieve kaart van de regio, onze Experience over de gebeurtenissen in Nijmegen tijdens de oorlog, de interactieve beleving ‘Het Mysterie’ en een hologramvitrine met 3D-modellen van objecten uit de Tweede Wereldoorlog. Tevens bieden wij een ruimte aan waarin een opdracht kan worden voor- en/of nabesproken. Daarnaast organiseert het Infocentrum WO2 ook (educatieve) lezingen en bieden we educatieve programma’s aan, die door scholen geboekt kunnen worden. Het Infocentrum WO2 is bovendien ook bij uitstek geschikt als startpunt voor een historische stadswandeling. 

Het Infocentrum WO2 Nijmegen verwijst daarnaast naar lesbrieven en lesmateriaal over de lokale, regionale en provinciale impact van de Tweede Wereldoorlog. Dit lesmateriaal is vrij toegankelijk en is gemaakt door WO2 organisaties en overheden die actief zijn in het Rijk van Nijmegen. Ook voor spreekbeurten en werkstukken over de Tweede Wereldoorlog worden er tips en informatie aangeboden op onze website.