Terug
Hoe kunnen we helpen?

Het Infocentrum WO2 Nijmegen is een spilpunt voor het herinneringstoerisme in het Rijk van Nijmegen. Het centrum biedt een introductie voor de WO2 geschiedenis van het Rijk van Nijmegen en verwijst door naar andere gerelateerde organisaties, musea, monumenten, erfgoed en luisterstenen. 

Voor scholen is een bezoek aan het Infocentrum WO2 een uitstekende manier om lessen over de Tweede Wereldoorlog te verrijken en om leerlingen en studenten de regionale geschiedenis te laten ontdekken. Het Infocentrum WO2 beschikt o.a. over een interactieve regionale kaart, een korte film/experience over de geschiedenis van Nijmegen tijdens de oorlog én een aparte ruimte waarin een opdracht kan worden voor en/of nabesproken. Het Infocentrum WO2 organiseert ook lezingen en heeft educatieve programma’s die door scholen geboekt en gevolgd kunnen worden. Het centrum is bij uitstek geschikt om als startpunt in te zetten voor een historische stadswandeling met de groep. 

Het Infocentrum WO2 Nijmegen verwijst daarnaast naar lesbrieven en lesmateriaal over de lokale, regionale en provinciale impact van de Tweede Wereldoorlog. Dit lesmateriaal is vrij toegankelijk en is gemaakt door WO2 organisaties en overheden die actief zijn in het Rijk van Nijmegen. Ook voor spreekbeurten en werkstukken over de Tweede Wereldoorlog worden er tips en informatie aangeboden op onze website.