Terug
Hoe kunnen we helpen?

Rheinüberquerung und Luftlandung

Deze activiteit is voorbij

Theater- en filmvoorstellingen

Filmvertoning over de Rijnoversteek en de luchtlanding bij Wezel

In 1945 werd de Duitse stad Wezel verwoest. Ter nagedachtenis bracht Stadsarchief Wezel, samen met historicus en journalist Alexander Berkel, in februari 2020 de DVD “Rheinüberquerung und Luftlandung” uit. Op woensdag 30 maart vertoont het Vrijheidsmuseum deze film.

De film zal worden ingeleid door historicus Heiko Suhr (Stadsarchief Wezel) en historicus en journalist Alexander Berkel. “Rheinüberquerung und Luftlandung” toont de Rijnoversteek bij de Nederrijn en de luchtlanding bij Wezel. De beelden zijn afkomstig uit Amerikaanse, Britse en Canadese archieven en geven een goed beeld van de geallieerde troepen die aan de Nederrijn vochten. Gedurende het programma worden vijf van de negen filmdelen getoond. De beelden zijn op volgorde aan elkaar gemonteerd en voorzien van geluid en origineel commentaar. Sommige beelden zijn echter onbewerkt gelaten. De voertaal van deze avond is Duits. De film heeft een Duitse ondertiteling.

Het programma start om 19.30 uur en is uiterlijk om 21.30 uur afgelopen. Inloop is vanaf 19.00 uur en het programma is inclusief een pauze. De prijs is € 6,50 p.p. en kan alleen per pinbetaling worden voldaan bij aankomst in het Vrijheidsmuseum. De Museumkaart is geldig.

Reserveren is noodzakelijk en kan gedaan worden door te mailen naar [email protected] of telefonisch via 024-3974404.

Informatie

Prijs: € 6,50 p.p. Kan alleen per pinbetaling worden voldaan. De Museumkaart is geldig.
Reserveren: Ja
Datum en tijd:

    Deze activiteit is voorbij

Locatie: Vrijheidsmuseum
Wylerbaan 4
6561 KR
Groesbeek
Website: https://vrijheidsmuseum.nl/