Terug
Hoe kunnen we helpen?

Ongekend x Anneke van Giersbergen (Roze Huis)

Deze activiteit is voorbij

Muziek

Op vrijdag 28 oktober presenteert Anneke van Giersbergen voor het eerst het nummer dat zij maakte in het kader van project Ongekend. 

Ongekend vertelt de verhalen die we nog niet kenden. Omdat ze verzwegen zijn, omdat ze de geschiedenisboeken niet haalden, omdat ze niet in het historische canon pasten of omdat we ze niet (ge)zien (hebben). Tien Nijmeegse erfgoedlocaties werden deze zomer bezocht door verschillende kunstenaars, die op hun eigen wijze en dus ook met verschillende middelen de ongekende verhalen vertellen. 

Wat betekent vrijheid? Anneke van Giersbergen onderzocht dat tijdens haar residentie in het Vrijheidsmuseum en het Infocentrum WO2 Nijmegen. De wisseltentoonstelling ‘De Zwarte Driehoek’, een originele productie van het Vrijheidsmuseum, bood haar de inspiratie voor een nieuw, indringend nummer. Dit nummer zingt zij op 28 oktober twee keer, op twee verschillende locaties: het Vrijheidsmuseum en het Roze Huis in Nijmegen. 

Het programma in het Roze Huis begint om 20.00 uur (inloop om 19.30 uur) en is uiterlijk 23.00 uur afgelopen. Tijdens het programma speelt Anneke het nieuwe lied en gaat zij in gesprek met conservator Rense Havinga, die onderzoek deed over het verhaal van de als ‘asociaal’ vervolgden tijdens de Tweede Wereldoorlog en hier een tentoonstelling over maakte én hier een boek over schreef. 's Middags is er ook eenzelfde optreden in het Vrijheidsmuseum. 

Houd onze website en social mediakanalen in de gaten voor tickets!

NB: ook voor vrienden en medewerkers van het Vrijheidsmuseum en het Infocentrum WO2 geldt voor dit evenement de gestelde entreeprijs.

Informatie

Prijs: €5,00 p.p.
Reserveren: Ja
Datum en tijd:

    Deze activiteit is voorbij

Locatie: Roze Huis Nijmegen
Sint Anthoniusplaats 1
6511 TR
Nijmegen
Website: https://vrijheidsmuseum.nl/wat-is-er-te-doen/activiteiten-museum/ongekend-x-anneke-van-giersbergen-roze-huis