Terug
Hoe kunnen we helpen?

Lezing ‘Sporen van een tragedie: Jodenvervolging Nijmegen’

Deze activiteit is voorbij

Lezing

Nijmegen staat aan de vooravond van een uitgebreid herdenkingsprogramma van de razzia van 17 op 18 november 1942. Vooruitlopend organiseert Lionsclub Nijmegen op dinsdagavond 27 september een lezing over de vervolging van Joodse stadgenoten tijdens de Tweede Wereldoorlog.

 
Historicus Martijn Vermeulen van de stichting Studie Academie Cultuur Avontuur schetst ontwikkelingen tijdens de oorlogsjaren en de naoorlogse herinneringscultuur. Vertrekpunt tijdens de lezing zijn zeven betekenisvolle locaties in het stadscentrum van Nijmegen met sprekende getuigenissen afkomstig van particulieren en (soms) niet eerder gepubliceerde bronnen uit archieven. Hij doet verslag van bijzondere interviews met overlevenden en nazaten, bevindingen uit literatuuronderzoek en opbrengsten van (studie)reizen over het Nijmeegse oorlogsverleden.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom. Er zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden is noodzakelijk en kan gedaan worden door een mail te sturen naar nijmegen@lions.nl

Datum: dinsdag 27 september 2022
Locatie: Hotel Rozenhof, Nijmeegsebaan 114, Heilig Landstichting
Inloop vanaf 19.45 uur, start lezing om 20.00 uur.
Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Informatie

Prijs: Geen deelnamekosten
Reserveren: Ja
Datum en tijd:

    Deze activiteit is voorbij

Locatie: Hotel Rozenhof
Nijmeegsebaan 114
6564 CK
Heilig Landstichting
Website: https://www.nieuwsuitnijmegen.nl/Nieuws/12591/lezing-sporen-van-een-tragedie-jodenvervolging-nijmegen.html