Terug
Hoe kunnen we helpen?

Kristallnacht lezing - Joods Verzet

Deze activiteit is voorbij

Lezingen

Ben Braber - Joods Verzet tijdens de Holocaust: een Ongelijke Strijd op Leven en Dood

Op 9 november 2022 zal dr. Ben Braber, historicus en Honorary Research Fellow van de University of Glasgow, een lezing geven in het kader van de Kristallnacht herdenking. Hij presenteert hierin de belangrijkste bevindingen van zijn nieuwe boek “Individuals and Small Groups in Jewish Resistance to the Holocaust – A Case Study of a Young Couple and their Friends”. 

Ben Braber concentreert zich op een praktijkgeval, gebaseerd op materiaal dat hij in de afgelopen veertig jaar heeft verzameld. Hij bespreekt persoonlijke omstandigheden en karakteristieken van Joodse verzetsdeelnemers en de formatie van kleine Joodse verzetsgroepen en maakt op basis daarvan een analyse van individuele én groepsmanifestaties van Joods verzet tijdens de Duitse bezetting van Nederland tussen 1940 en 1945. Wat was bijvoorbeeld de aanleiding voor iemand om verzet te plegen? Wat beïnvloedde hun beslissingen? En wat waren de gevolgen van hun acties? 

Dr. Ben Braber bestudeert sinds 1983 het onderwerp van Joods verzet en heeft hierover uitvoerig gepubliceerd in boeken, tijdschriften en kranten.

Inloop is vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en is uiterlijk om 21.30 uur afgelopen (inclusief pauze). Entree is € 6,50 p.p. en kan alleen per pinbetaling worden voldaan bij aankomst in het Vrijheidsmuseum. De Museumkaart is geldig.

Reserveren is noodzakelijk en kan gedaan worden via welkom@vrijheidsmuseum.nl of telefonisch via 024-3974404. 

Bronvermelding foto 'Razzia op Joden': Beeldbank WO2 - NIOD
Bronvermelding foto dr. Braber: Norma Braber-McKinney

Informatie

Prijs: € 6,50 p.p. Kan alleen per pinbetaling voldaan worden. De Museumkaart is geldig.
Reserveren: Ja
Datum en tijd:

    Deze activiteit is voorbij

Locatie: Vrijheidsmuseum
Wylerbaan 4
6561 KR
Groesbeek
Website: https://vrijheidsmuseum.nl/