Terug
Hoe kunnen we helpen?

Gratis rondleidingen in de voetsporen van Montgomery

Deze activiteit is voorbij

Rondleiding

Op woensdag 19 februari verzorgt het Van ’t Lindenhoutmuseum twee speciale rondleidingen over het bezoek van de Britse WOII generaal Montgomery aan het weeshuis in 1945. De rondleidingen zijn om 11:00 en 14:00 uur. Toegang en deelname zijn gratis.

Wat is de geschiedenis?
Het is 19 februari 2020 nét iets meer dan 75 jaar geleden dat de beroemde generaal het terrein van ons weeshuis bezocht. En dat ging zo: op 17 februari 1945 bezoekt Bernard Law Montgomery het Britse hoofdkwartier in de Weesinrichting Neerbosch. Daar bereidt hij zijn officieren en troepen voor. Hij landt op een airstrip, vlakbij de weesinrichting, en spreekt met de officieren in de conferentiezaal. Daarna trekt zijn colonne langs hoofdkwartieren bij Elst en Valburg. Tijdens zijn bezoek aan het frontgebied, staande op de motorkap van zijn jeep, geeft hij zijn befaamde speech: “Into the ring, then, let us go. And do not let us rest till the knock-out blow has been delivered.” Met deze treffende boks-vergelijking luidt Montgomery Operatie Veritable in. De operatie was bedoeld om het Duitse Rijnland te veroveren, het industriële hart van Nazi-Duitsland. Het was de grootste operatie sinds de landing in Normandië.

Meer informatie
Meer weten over het bezoek van Montgomery en Operatie Veritable? Kom dan op woensdag 19 februari naar de speciale rondleidingen en treedt in de voetsporen van de generaal. Deelname en toegang tot het museum zijn gratis.

Informatie

Prijs: Gratis
Reserveren: Nee
Datum en tijd:

    Deze activiteit is voorbij

Locatie: Van 't Lindenhoutmuseum, Kinderdorp Neerbosch
Scherpenkampweg 58
6545 AL
Nijmegen
Website: https://vantlindenhoutmuseum.nl/in-de-voetsporen-van-montgomery