Terug
Hoe kunnen we helpen?

Freedom Tour

Deze activiteit is voorbij

Wandelen/fietsen

Tijdens de tweedaagse Freedom Tour fiets je langs tal van historische plekken waar je het bevrijdingsfeest, de operatie Market Garden, nu 76 jaar geleden, en alles daaromheen kunt proeven, ruiken, horen, zien en voelen!

Onderweg komen fietsers langs zogenaamde SuperStops en Historische Hotspots. Hier kan je genieten van muziek en een drankje en zijn verschillende historische voertuigen aanwezig. Op verschillende punten vertellen gidsen, ooggetuigen of gezelschappen over de bijzondere gebeurtenissen tijdens de oorlog en de bevrijding. Ook wordt er veel aandacht aan het thema Vrijheid besteed, onder andere door dichter Marjolein Pieks. Vrijheid nam men wellicht voor lief, maar door de Corona maatregelen is het onderwerp vrijheid actueler dan ooit. SuoerStops die bezocht worden zijn bijvoorbeeld het Vrijheidsmuseum in Groesbeek en Buurderij De Lage Hof in Overasselt.

Om de Freedom Tour door te kunnen laten gaan zijn de nodige maatregelen genomen. Zo vindt de inschrijving alleen nog maar online plaats, zijn de bezienswaardigheden onderweg buiten en starten de deelnemers in tijdsblokken van 5 minuten. Meer dan voorgaande jaren wordt gebruik gemaakt van de speciale app en is er een maximum aan het aantal deelnemers gesteld. Vol is dus helaas vol.

De start en finish vindt plaats bij Infocentrum WO2 in Nijmegen. Inschrijven kan online op de websitewww.freedom-tour.nl

Informatie

Prijs: € 7,50 voor 1 dag en € 15,00 voor 2 dagen.
Reserveren: Ja
Datum en tijd:

    Deze activiteit is voorbij

Locatie: InfocentrumWO2 - De Lindenberg
Ridderstraat 27
6511 TM
Nijmegen
Website: https://freedom-tour.nl/