Terug
Hoe kunnen we helpen?

Free Future College

Deze activiteit is voorbij

Educatief programma

Free Future College nodigt Gelderse middelbare scholieren uit deel te nemen aan een spraakmakende & inspirerende collegedag tussen 3 en 7 februari in de Lindenberg in Nijmegen.
Een dag in een week die geheel in het teken van vrijheid staat. Van vrijheid van meningsuiting tot economische vrijheid. Van persoonlijke vrijheid tot collectieve. Van mogen zijn wie je bent tot moeten achterlaten en opnieuw beginnen. Een collegedag over vrijheid in de breedste zin van het woord.

Door middel van een interactief programma vol workshops, prikkelende vragen, boeiende en uiteenlopende gasten, makers en inspirators willen we de leerlingen aanzetten tot denken, doen, vinden, beleven en ervaren.
Hoe vrij ben jij eigenlijk? Hoe vrij is jouw buurman of buurvrouw? Hoe vrij denken wij? Wat is vrijheid nou eigenlijk helemaal? Heeft iedereen recht op zijn of haar eigen vrijheid? En wat betekent vrijheid voor jou? Hoe ziet de toekomst eruit als we het hebben over vrijheid?

We bieden een zo gevarieerd mogelijk programma. Leerlingen kunnen letterlijk en figuurlijk hun stem laten horen, ze kunnen aan de slag met graffiti, vlogs, interviews, tekst, spoken word, rap of fake news. Ze kunnen bouwen en debatteren, onderzoeken en ondervinden, luisteren en spreken.

Informatie

Prijs: Gratis voor middelbare scholieren
Reserveren: Ja
Datum en tijd:

    Deze activiteit is voorbij

Locatie: De Lindenberg
Ridderstraat 23
6511 TM
Nijmegen
Website: https://freefuture.nl./