Terug
Hoe kunnen we helpen?

Filmvoorstelling Gezicht op Nijmegen en omgeving

Deze activiteit is voorbij

Film

Op het programma staan verzamelde en zelfgemaakte producties van SNBIB. U ziet bijvoorbeeld een eigen film over de totstandkoming en plaatsing van het Gezicht van Nijmegen, het kunstwerk van Andreas Hetfeld. Interessant zijn ook de beelden van enkele verdwenen maar ook van nog bestaande lokale ondernemingen. En de film waarin de stad zoals die was in de jaren 30 vergeleken wordt met de situatie ter plekke in 2017 zal ongetwijfeld ook gespreksstof voor de kijkers opleveren. Soms is er een link met de actualiteit, zoals in de film over de dit jaar (of is het toch volgend jaar?) 750-jarige Stevenskerk en die over de Lentejool, een Nijmeegs alternatief voor carnaval uit de jaren vijftig.

Zoals uit de titel van de voorstelling blijkt, komt ditmaal ook de omgeving ruim aan bod. Er zijn beelden van de opening van het buitenmuseum van het Afrika Museum door Prins Claus. Er is een bedrijfsfilm te zien van de gerenommeerde meubelfirma Eltink, en er zijn ook beelden van de brand die daar in 1964 uitbrak. Erg interessant is ook de dorpsfilm van Bergharen die in 1956 werd gemaakt in opdracht van de plaatselijke fanfare. Het belooft dus een afwisselend programma te worden, interessant voor iedereen uit stad en omgeving, oud en jong.

Er zijn twee voorstellingen in de grote zaal van De Vereeniging, om 14.00 uur en om 20.00 uur. De voorstellingen duren ruim twee uur. Kaartjes kosten € 10,00 en zijn verkrijgbaar bij het Infocentrum WO2 Nijmegen, Ridderstraat 27 in Nijmegen. U kunt daar van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur terecht en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. (Pinnen is niet mogelijk) Digitaal kunt u kaartjes kopen via de website van De Vereeniging: https://www.stadsschouwburgendevereeniging.nl (+ € 1,25 administratiekosten).

Voor bezoekers met een rolstoel zorgen wij graag voor een geschikte ruimte in de zaal. Daarom vragen wij bij het kopen van de kaartjes hiervan melding te maken. Scootmobielen mogen helaas niet in de zaal worden geplaatst.

Informatie

Prijs: € 10,00 per persoon
Reserveren: Nee
Datum en tijd:

    Deze activiteit is voorbij

Locatie: Concertgebouw De Vereeniging
Keizer Karelplein 2D
6511 NC
Nijmegen
Website: https://www.snbib.nl/