Terug
Hoe kunnen we helpen?

Filmprogramma rondom Razzia-herdenking

Deze activiteit is voorbij

Film

In de nacht van 17 op 18 november 1942, inmiddels 80 jaar geleden, werden 196 Joodse Nijmegenaren opgepakt. Ter herdenking van deze razzia vertonen we tussen maandag 14 november en zondag 20 november vier films over dit thema.

Op maandag 14 november is Die Wannsee Konferenz te zien. De film gaat over de conferentie op 20 januari 1942 waarbij vooraanstaande leden van het naziregime samenkomen aan de oevers van de Wannsee in Berlijn.

Op woensdag 16 november vertonen we Hajo, een Joods vluchteling. Deze documentaire vertelt het bijzondere verhaal over hoe een Duitse jongen zijn leven in Nederland doorbrengt nadat zijn ouders hem op de trein hebben gezet. Na afloop van de film is er een nagesprek met filmmaker Jacqueline de Bruijn.

Op vrijdag 18 november draait Auschwitz, ons verhaal. In deze documentaire komen zes personen aan het woord die één ding gemeen hebben: ze overleefden Auschwitz. Voorafgaand aan de filmvertoning is er een inleiding door Herman Teerhöfer, voorzitter van de Smolinski Foundation.

Ten slotte is op zondagmiddag 20 november The Pianist te zien. Deze Oscarwinnaar is gebaseerd op het leven van de Pools-Joodse pianist Władysław Szpilman. Wanneer hij in 1939 in Warschau op de radio live piano speelt wordt de stad gebombardeerd.

Informatie

Prijs: Regulier € 10,-, Student / CJP € 7,-, Cineville € 0,00
Reserveren: Ja
Datum en tijd:

    Deze activiteit is voorbij

Locatie: LUX Nijmegen
Mariënburg 38
6511PS
Nijmegen
Website: https://www.lux-nijmegen.nl/nieuws/razzia/