Terug
Hoe kunnen we helpen?

Fietstocht Van Herdenken naar Vieren, 75 jaar Market Garden en Vrijheid

Deze activiteit is voorbij

Wandelen/fietsen

Vanaf dit weekend viert Nederland 75 jaar Vrijheid. Dat gaat gepaard met stapsgewijs de bevrijding herdenken. Nijmegen viert haar bevrijding tijdens Market Garden over ruim twee weken. Het vieren van de democratie is onlosmakelijk verbonden met het vieren van de vrijheid.

Op 17 september 1944 begon Operatie Market Garden, Amerikaanse parachutisten van de 82e Airborne Divisie daalden in grote aantallen neer in de directe omgeving van Nijmegen. Het doel was het veroveren van de bruggen t/m Arnhem. Na hevige gevechten werd de Waalbrug veroverd ten koste van vele levens aan beide zijden. Onder leiding een gids van Gilde Nijmegen (op de vrijdag) of Stadswandeling Nijmegen (op de zaterdag) fietst u langs de plaatsen waar tijdens Operatie Market Garden hevig is gevochten tussen de Duitse bezettingsmacht en de geallieerde strijdkrachten.

Tip: We hebben extra plaatsen voor mensen die zelf met hun fiets naar het festival komen.

Informatie

Prijs: Gratis. De fietstocht maakt deel uit van het Democratiefestival. Meld je gratis aan voor het festival via https://democratiefestival.nu/ . Tickets voor de fietstocht zijn op de dag zelf verkrijgbaar. Er zijn fietsen aanwezig.
Reserveren: Nee
Datum en tijd:

    Deze activiteit is voorbij

Locatie: Stadseiland Veur-Lent
Oosterhoutsedijk 30
6663KT
Nijmegen
Website: https://democratiefestival.nu/