Terug
Hoe kunnen we helpen?

Expositie 'De Tweede Wereldoorlog in Films'

Deze activiteit is voorbij

Tentoonstelling

De Tweede Wereldoorlog is één van de meest populaire thema’s in historische films en series. De impact van deze oorlogsfilms is groot. Historische veldslagen en verzetshelden kennen we van films waarin ze een hoofdrol spelen. Maar hoe zijn deze films door de jaren heen veranderd? De expositie in het Vrijheidsmuseum neemt je mee door de geschiedenis van films. 

Er zijn props en kostuums te zien van beroemde blockbusters en minder bekende producties. Van klassiekers zoals Saving Private Ryan en Zwartboek tot recentere producties zoals Inglourious Basterds, Unsere Mütter, unsere Väter en Dresden. Met topstukken zoals een kostuum van Tom Hanks, een script van Sean Connery en een uniform van George Clooney. Ervaar een zinderende reis tussen feit en fictie! 

De expositie is van 8 juni 2020 t/m 18 april 2021 in het Vrijheidsmuseum te bezichtigen.

De expositie wordt mede mogelijk gemaakt dankzij financiële steun van Gelderland Herdenkt, Berg en Dal Herdenkt en het vfonds.

Let op: entreekaarten voor het Vrijheidsmuseum zijn momenteel alleen online te verkrijgen. U kunt uw tickets hier kopen: https://tickets.vrijheidsmuseum.nl/nl/tickets.

Informatie

Prijs: Reguliere entreetarieven
Reserveren: Ja
Datum en tijd:

    Deze activiteit is voorbij

Locatie: Vrijheidsmuseum
Wylerbaan 4
6561 KR
Groesbeek
Website: https://vrijheidsmuseum.nl/