Terug
Hoe kunnen we helpen?

Dag van de Rechten van de Mens

Deze activiteit is voorbij

Lezingen

Speciaal programma over de actuele mensenrechten in Afghanistan

Op vrijdag 10 december is de Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Het Vrijheidsmuseum in Groesbeek staat bij deze dag stil met een boeiende middag in de filmzaal over de actuele mensenrechtensituatie in Afghanistan. 

Dr. Massouda Jalal, voormalig minister van vrouwenzaken in Afghanistan (2004-2006), zal een lezing houden over de actuele situatie in haar thuisland. Daarnaast was zij de eerste vrouwelijke presidentskandidaat in de geschiedenis van het land (in 2002, 2004 en 2019). Wat de terugkeer van de Taliban mogelijk betekent voor het recht op onderwijs in Afghanistan zal worden besproken door drs. Daud Allajar, voorzitter van de Stichting Innovatie in Educatie voor Afghanistan (IEAF). 

Het IEAF beheert een basisschool in Kabul voor kansarme kinderen. Op deze school zat ook Sima Nabavi. Op 11-jarige leeftijd schreef en illustreerde zij een verhaal over een vredesduif die niet kan vliegen. Sima overleed helaas vorig jaar aan leukemie. Het Vrijheidsmuseum en Stichting IEAF hebben Sima’s verhaal laten vertalen en het boekje opnieuw laten drukken. Het eerste exemplaar zal deze middag worden onthuld. 

Het gehele programma zal in het Engels plaatsvinden. Reserveren is noodzakelijk: 024-3974404 of stuur een mail naar mensenrechten@vrijheidsmuseum.nl. De entreeprijs is € 5,00 per persoon. De Museumkaart is geldig. De middag start om 14.00 uur met Afghaanse hapjes.

Let op: vanwege de geldende coronaregels heeft u alléén toegang tot het Vrijheidsmuseum als u in het bezit bent van een geldig coronatoegangsbewijs (QR-code) en een ID-bewijs. Kunt u deze niet tonen dan kunnen wij u helaas geen toegang tot het museum geven. 

Informatie

Prijs: € 5,00 per persoon. De Museumkaart is geldig
Reserveren: Ja
Datum en tijd:

    Deze activiteit is voorbij

Locatie: Vrijheidsmuseum
Wylerbaan 4
6561 KR
Groesbeek
Website: https://vrijheidsmuseum.nl/