Terug
Hoe kunnen we helpen?

Cafe van Lin 1944

Deze activiteit is voorbij

Tentoonstelling

Café van Lin 1944 is een expositie in het originele pand van Café van Lin. Het pand is al jaren niet meer in gebruik als café maar in het kader van 75 jaar bevrijding zal het interieur weer zoveel mogelijk in de originele staat van 1944 worden hersteld. In het café worden de verhalen verteld van de Familie van Lin, de bezetter en de geallieerden. Hoe brachten ze de dagen door in de tijd van oorlog en bevrijding.

De verzorging van de soldaten werd aan zowel geallieerde als aan Duitse zijde serieus genomen. Tussen de gevechten door moesten de soldaten soms lang wachten voordat ze werden ingezet. De angst om gewond of gedood te worden was continu aanwezig. Om afleiding te bieden en het moraal hoog te houden werden er diverse amusementsprogramma's voor de soldaten georganiseerd. Zo werden er films getoond en speciale radioprogramma's gepresenteerd. Maar de avonden waarop bekende namen uit de showbizz naar het front gingen om op te treden waren onvergetelijk.

Op 4 & 5 december 1944 trad hier in Café van Lin in Overasselt de wereldberoemde danseres, zangeres en actrice Josephine Baker op. De familie van Lin wist bij aanvang niet dat ze een wereldster was.

Informatie

Prijs: Gratis (voor groepen aangepaste openingstijden mogelijk tegen kleine vergoeding)
Reserveren: Nee
Datum en tijd:

    Deze activiteit is voorbij

Locatie: Monica Zeegers - Overasselt
Hoogstraat 15
6611 BV
Overasselt
Website: https://in1944.nl/