Terug
Hoe kunnen we helpen?

Boekpresentatie

Deze activiteit is voorbij

Boekpresentatie

Het is geen militair verslag van die periode, maar een beschrijving van het dagelijks leven van de ‘gewone’ burger. Uitvoerig wordt ingegaan op de precaire dagen rond de bevrijding door de geallieerden en de aftocht van de Duitsers. De houding van het toenmalig gemeentebestuur. De organisatie van het verzet. De grote toestroom van gewonden en vluchtelingen uit omliggende plaatsen die nog volop in de vuurlinie lagen. De oprichting van noodhospitalen en noodkeukens in beide dorpen.

In de vorm van een kroniek wordt een bijna dagelijks verslag gegeven van de gang van zaken in die turbulente periode rond de bevrijding tot aan de zomer van 1945. De auteur heeft daarbij uitvoerig gebruik gemaakt van dagboek- en andere verslagen, zodat gebeurtenissen uit de eerste hand beschreven worden.

Achter het front is rijk geïllustreerd, vaak met unieke afbeeldingen die de beschrijving van de situatie ter plekke nog indringender maakt.

Een uitgebreid namen- en trefwoordenregister completeren het boek.

Deze uitgave is mede tot stand gekomen met subsidie van de Provincie Gelderland en de Gemeente Heumen, in samenwerking met het Erfgoedplatform Gemeente Heumen.

Geert Dibbets
Achter het front. Heumen en Malden september 1944 – zomer 1945
Erfgoedplatform Gemeente Heumen 2019, 290 p., ISBN 978–90–825728–3–4, geïll., € 20,00

Verkrijgbaar via de boekhandel of te bestellen bij het Erfgoedplatform Gemeente Heumen:
www.erfgoedheumen.nl
info@erfgoedheumen.nl

Informatie

Prijs: Gratis
Reserveren: Nee
Datum en tijd:

    Deze activiteit is voorbij

Locatie: Maldensteijn
Kerkplein 8
6581 AC
Malden
Website: http://www.erfgoedheumen.nl/