Terug
Hoe kunnen we helpen?

12e Euregio Vrijheidswandeling in kader van 75 jaar Vrijheid

Deze activiteit is voorbij

Wandelen/fietsen

In het kader van 75 jaar Vrijheid is er dit jaar extra aandacht voor een 75HM tocht (7,5km). Deze 75HM tocht is geschikt voor iedereen met of zonder beperking, ook voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of wandelwagen. De monumenten, herdenkingspunten, Canadese begraafplaats in Groesbeek en oorlogsbegraafplaats Donsbrüggerheide in Duitsland zijn belangrijk aanwezig op/of in de nabijheid van de routes. Kinderen van basisschool 't Vossenhol in Groesbeek zorgen voor 75 markeringen op deze route ,alles in het teken van 75 jaar Vrijheid.

Een wandeltocht met afstanden van 6 tot 30 km is voor iedereen die wandelen leuk vindt door de mooie grensstreek van Nederland en Duitsland met een gratis entree bij het vernieuwde Vrijheidsmuseum, hier worden ook een Bevrijdingsfestival en Kindermarkt gehouden.

Wij hopen dat door jonge en minder jonge wandelaars wordt deelgenomen aan dit wandelevenement. Vanwege het thema en de achtergrond van deze wandeltocht hopen we ook een aantal veteranen te ontmoeten.

Stichting Uniek wandelen Nederland organiseert en stimuleert wandelen voor mensen met een beperking. Zij zullen met een groep deelnemen aan de 75HM tocht. Inschrijven hiervoor is mogelijk via www.uniek-wandelen.nl

De Euregio Vrijheidswandeling wordt jaarlijks gehouden op de zondag die het dichtst ligt bij 17 september vanwege de verbondenheid met operatie Market Garden. Stichting Wandelen in Vrijheid organiseert dit wandelevenement in samenwerking met het Vrijheidsmuseum, Euregio Rijn-Waal, Tourist Info Center Kranenburg, gemeente Berg en Dal en Heemkunde Berg en Dal. Dit jaar ook in samenwerking met het Infocentrum WO2 Nijmegen en de provincie Gelderland.

Voor meer info over de startplaatsen en de tijden zie www.wandeleninvrijheid.nlof mail naar wandeleninvrijheid@outlook.com.

Informatie

Prijs: € 4,00
Reserveren: Nee
Datum en tijd:

    Deze activiteit is voorbij

Locatie: Sporthal Heuvelland
Ambachtsweg 8
6562AV
Groesbeek
Website: http://www.wandeleninvrijheid.nl/