Terug
Hoe kunnen we helpen?

woensdag 10 november 2021

Unieke Hologramvitrine met historische objecten

In het Infocentrum WO2 Nijmegen is vanaf nu een bijzondere hologramvitrine te bewonderen. Deze vitrine is speciaal voor het Infocentrum WO2 ontwikkeld door het bedrijf Tijdlab. 

In de hologramvitrine worden historische objecten tot leven gebracht door middel van 3D-beelden, die bezoekers zelf kunnen bedienen. Hierdoor is het voor bezoekers mogelijk om de getoonde voorwerpen van heel dichtbij en van alle kanten te bekijken, zonder dat de objecten zelf fysiek in de ruimte aanwezig zijn. Bezoekers komen zo oog in oog te staan met een aantal topstukken uit diverse WO2-instellingen uit het Rijk van Nijmegen en regio Arnhem. Er zijn voorwerpen te zien van onder andere het Regionaal Archief Nijmegen, Oorlogsmuseum Niemandsland (De Betuwe 1939-1945), het Nationaal Onderduikmuseum Aalten, het Airborne Museum Hartenstein en het Vrijheidsmuseum. Hierbij kan gedacht worden aan een kinderwagen die gebruikt is tijdens de evacuatie van de Betuwe en aan een gesmolten wijnglas uit de etalage van de V&D dat herinnert aan het bombardement van 22 februari 1944. 

Het Infocentrum WO2 is in 2019 opgericht om actief mee te bouwen aan het fundament van het herinneringstoerisme WO2 in het Rijk van Nijmegen. Als spin in het web draagt het Infocentrum WO2 bij aan samenwerkingen met andere partners binnen en buiten de regio, waardoor de infrastructuur van het aanbod wordt versterkt. De samenwerking met de verschillende WO2-organisaties bij de invulling van de hologramvitrine is hier een goed voorbeeld van.