Terug
Hoe kunnen we helpen?

woensdag 14 juli 2021

‘Het Mysterie’

Een interactieve beleving voor het hele gezin

In het Infocentrum WO2 Nijmegen is een speciale interactieve beleving gerealiseerd: Het Mysterie. In deze beleving gaan bezoekers (vanaf 9 jaar) op zoek naar allerlei (verborgen) aanwijzingen en hints en leren ze tegelijkertijd over wat zich tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft afgespeeld in en rondom Nijmegen. Het Mysterie is vanaf 23 juli 2021 in het Infocentrum WO2 te zien.

In Het Mysterie draait het om het waargebeurde verhaal van de familie Van Noordenburg. De gezinsleden zijn elkaar tijdens de strijd om Nijmegen in september 1944 uit het oog verloren. Het is de taak van de bezoekers om zoon Jan van Noordenburg door middel van verschillende hints, spellen en aanwijzingen te helpen bij het terugvinden van zijn moeder, broers en zussen. De educatieve ruimte van het Infocentrum is geheel in de stijl van een huiskamer uit de jaren 40 ingericht om de historisch verantwoorde beleving nog sterker te maken.

Met Het Mysterie wil het Infocentrum WO2 Nijmegen nog beter aansluiten bij het al bestaande aanbod voor kinderen en schoolgroepen. Het Mysterie is door het eigen team ontwikkeld in samenwerking met Flink, het bedrijf dat het Infocentrum WO2 ook heeft vormgegeven en ingericht. 

Het Infocentrum WO2 Nijmegen is gratis toegankelijk. Reserveren is niet nodig, maar houdt u er rekening mee dat er maar een beperkt aantal mensen tegelijkertijd in het Infocentrum WO2 Nijmegen aanwezig kunnen zijn. 

Locatie: Infocentrum WO2 Nijmegen, Ridderstraat 27, 6511 TM, Nijmegen
Datum: vanaf 23 juli 2021

Foto: Flip Franssen