Terug
Hoe kunnen we helpen?
1

Ontdek het Nijmegen van 1944/1945

Hoe leer je het beste? Door te ervaren!

Het programma ‘Ontdek het Nijmegen van 1944/1945’ (duur: 2 uur) geeft schoolgroepen een introductie op wat er precies in Nijmegen is gebeurd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Door te ervaren en beleven, leren leerlingen meer over hun eigen omgeving: zowel binnen als buiten het Infocentrum WO2 Nijmegen.

De hoofdthema’s van dit programma zijn het bombardement op Nijmegen, de frontstadperiode en evacuatie. Leerlingen worden gestimuleerd om zich te verplaatsen in situaties van toen.

Uw programma:

  • Introductie door onze coaches en het bekijken van onze ‘Experience’.
  • In twee opgesplitste groepen (na 45 min. wisselen de groepen): Een interactieve wandeling over het bombardement op Nijmegen van 22 februari 1944, langs onder andere de Mariënburgkapel, monument De Schommel en het Stadhuis. Een interactief programma in het Infocentrum WO2 waarbij leerlingen Het Mysterie spelen en door middel van spel over het thema ‘evacuatie’ leren.
  • Afsluiting met onze coaches in het Infocentrum WO2 Nijmegen.

* Minimaal 10 en maximaal 30 leerlingen per educatief programma.
** De prijzen zijn inclusief entree, 2 begeleidende coaches, fluorescerende hesjes en eventuele regenkleding.
*** Om het programma goed te kunnen laten verlopen dienen er per school minimaal 2 begeleiders/ docenten/ouders aanwezig te zijn ter ondersteuning. Zij betalen ook € 2,50 per persoon. Overige begeleiders hebben gratis toegang.
**** Bij dit programma is het gebruik van de educatieve ruimte in het Infocentrum WO2 inbegrepen.

€ 5,00 p.p.* (Min. 10 en max. 30 leerlingen per educatief programma)