Terug
Hoe kunnen we helpen?

Vrouwen en Verzet: in het Rijk van Nijmegen 1940-1945

Deze activiteit is voorbij

Lezingen

Op zaterdag 16 oktober geeft Anneke Nolet, in het kader van het 024GeschiedenisWeekend, een lezing over haar boek ‘Vrouwen en Verzet: in het Rijk van Nijmegen 1940-1945’ in het Infocentrum WO2 Nijmegen. Zij is acht jaar bezig geweest met haar onderzoek, waarvan de aanleiding erg dichtbij haarzelf lag: haar eigen peettante had in kampen gezeten wegens verzetsactiviteiten. Hoe groot was de rol van vrouwen in het Nijmeegse verzet, hoe kwamen ze er terecht, wat deden ze en wie waren deze vrouwen?

De lezing is GRATIS te bezoeken en duurt van 15.00 uur tot 16.00 uur. Er is ruime tijd voor vragen van het publiek. Inschrijven kan door vóór 16 oktober te mailen naar [email protected] onder vermelding van ‘Lezing Vrouwen en Verzet’ of door u fysiek in te schrijven in het Infocentrum WO2 Nijmegen óf onze informatiekraam die op zaterdag 16 oktober in het Valkhofpark staat.

Om bij de lezing aanwezig te kunnen zijn, moeten wij u om uw Coronatoegangsbewijs (QR-code en identiteitskaart) vragen. Dit geldt niet voor een bezoek aan het Infocentrum WO2 Nijmegen zelf. Voor meer informatie over het 024GeschiedenisWeekend en alle activiteiten van andere deelnemers, zie: www.024geschiedenis.nl.

Informatie

Prijs: Gratis.
Reserveren: Ja
Datum en tijd:

    Deze activiteit is voorbij

Locatie: Infocentrum WO2 Nijmegen / Cultuurhuis De Lindenberg
Ridderstraat 27
6511 TM
Nijmegen
Website: