Terug
Hoe kunnen we helpen?

Vrijheidscollege met Natascha van Weezel

Deze activiteit is voorbij

Lezing

Op zaterdag 2 mei verzorgt auteur en documentairemaker Natascha van Weezel in het Infocentrum WO2 Nijmegen een Vrijheidscollege. De moderator van de avond is historicus Lennert Savenije. 

De Vrijheidscolleges zijn een jaarlijks terugkerende reeks waarbij in heel het land inspirerende verhalen over vrijheid worden verteld. In Nijmegen is de organisatie in handen van Bibliotheek Gelderland Zuid, Stichting 4 en 5 mei, Infocentrum WO2 Nijmegen, Herdenking 75 Vrijheid Nijmegen en de Gemeente Nijmegen.

Natascha van Weezel (1986) wordt in haar werk beïnvloed door haar familiegeschiedenis. Haar ouders zijn de journalisten Anet Bleich en de in 2019 overleden Max van Weezel, beiden kinderen van Holocaustoverlevenden. Van Weezel studeerde af aan de filmacademie met een documentaire over kleinkinderen van Holocaustoverlevenden, waarover ze later een boek schreef. Ook publiceerde ze het boek "Thuis bij de vijand", over de relatie tussen moslims en Joden in Nederland. In 2018 reisde ze een maand op de fiets door Israël en de Westbank voor de VPRO-serie "Natascha’s Beloofde Land". Haar doel was om het Palestijns-Israëlisch conflict van alle kanten op een genuanceerde manier in beeld te brengen. In het Vrijheidscollege vertelt ze over deze serie waarvoor ze haar eigen bubbel moest verlaten.

Reserveren kan bij het Infocentrum WO2 Nijmegen. Telefonisch via 0242200102, per mail via [email protected] of bezoek het Infocentrum aan de Ridderstraat 27!

Bronvermelding foto: Els Zweerink.

Informatie

Prijs: Gratis
Reserveren: Ja
Datum en tijd:

    Deze activiteit is voorbij

Locatie: Infocentrum WO2 Nijmegen
Ridderstraat 27
6511TM
Nijmegen
Website: https://www.infocentrumwo2.nl