Terug
Hoe kunnen we helpen?

Operation Faust

Deze activiteit is voorbij

Event

De transporten vonden hun bestemming in De Nude, gelegen tussen Wageningen en Rhenen. Hier werden de trucks gelost, aan beide zijden van de weg, stapelden de voedselvoorraden zich rijen dik en meters hoog op. De Nude was een overslagpunt omdat de geallieerden het bezette westen van Nederland niet binnen mochten van de Duitsers.
Ná controle door de Duitsers, werden de voedselvoorraden weer ingeladen door Nederlandse burgers/vrijwilligers in ca. 200 stuks door de Canadezen beschikbaar gestelde nieuwe 3-tons trucks zonder militaire markeringen, voorzien van witte vlaggen. Nederlandse chauffeurs reden vervolgens met hun levensreddende lading vanaf De Nude naar het nog bezette hongerende westen van Nederland en losten hun lading in de stad Utrecht, voor verdere distributie.

Gedurende het bevrijdingsevenement “Operation Faust 2020” (onder auspiciën van de vereniging Keep Them Rolling) wordt deze historische gebeurtenis in al zijn facetten van 1 t/m 5 mei 2020 opnieuw in beeld gebracht en nagespeeld. Het evenement start op 1 mei in Den Bosch en eindigt op 5 mei in de stad Utrecht. De voedselpakketten worden daar overhandigd aan voedselbanken en/of verpleeghuizen.

Informatie

Prijs: gratis
Reserveren: Nee
Datum en tijd:

    Deze activiteit is voorbij

Locatie: Den Bosch/Oss/Heumen/Nijmegen/Arnhem/Wageningen/De Nude/Achterveld/UtrechtWebsite: https://www.operationfaust2020.nl/